Nasjonale stevner, NM og nordiske mesterskap
Nordiske mesterskap
Utviklingen av idretten for synshemmede i Norge begynte, kan man tenke, i feil ende. Det ble først arrangert nordiske mesterskap i friidrett og svømming før norske mesterskap kom i gang flere år senere. Det første ble avholdt i Stockholm i 1961. Det at deltakerne var i samme situasjon, gjorde at de ble godt kjent med konkurrentene. Elever ved Huseby blindeskole utgjorde stammen i laget de første årene før Hodr-medlemmer ble de toneangivende. Det første nordiske mesterskapet i langrenn fant sted i tilknytning til Ridderuka i 1969. Norge ble flere ganger kåret til beste nasjon. Se resultater.
Nasjonale stevner
Det var fire nasjonale stevner som samlet flest Hodr-utøvere da laget drev konkurranseidrett: Ridderrennet, UKI-Karusellen, NM i friidrett og svømming og NM i langrenn.
Ridderrennet
Det første offisielle Ridderrennet fant sted på Beitostølen i 1964. Første vinner ble, nær sagt selvfølgelig, et blivende Hodr-medlem, Gunleik Bergrud. I mange år tapetserte hodrfolk premielistene. Entusiasten Erling Stordahl fikk med seg bl.a. toppidrettsfolk, politikere og næringslivsfolk som ledsagere for de synshemmede. Rennet har vært arrangert hvert år siden, selv om gjennomføringen har hengt i en tynn tråd på grunn av dårlige vær- og føreforhold. Ridderrennet er likevel fortsatt et mål for mange utøvere. Hittil har tre Hodr-medlemmer krysset «50-årsstreken» i antall ridderrenn: Gunleik Bergrud, Hansine Hånes og Arild Hovslien.
UKI-karusellen
Fredrik Lütken, initiativtaker til Krokskogrennet og mangeårig birkebeiner, fikk den idéen at han ville ha med synshemmede, ja nettopp, i Krokskogrennet i 1973. Ledsagere ble bl.a. rekruttert fra idrettslaget Ullensaker/Kisa. Ikke lenge etter fikk Hodr en invitasjon til å være med i idrettslagets løpekarusell i og omkring Jessheim, noe Hodr takket ja til. UKI-karusellen foregår om våren og høsten samme år og omfatter seks løp, to på bane, to i terreng og to på landevei med distanse fra 1500 m til 20 km. Første år stilte synshemmede i egen klasse, men i det påfølgende året konkurrerte vi i ordinære klasser på lik linje med andre. Du oppnådde statuetten dersom du gjennomførte fire løp under en sesong. For å understreke hvor viktig dette arrangementet var for laget, ble det i 1983 utdelt 35 statuetter til Hodr-medlemmer. Siste gang Hodr var representert i UKI-karusellen, var i 2003.
Norgesmesterskap
Det første NM i friidrett og svømming gikk av stabelen dels på Nadderud og dels på Huseby blindeskole i 1967. Deretter fulgte mesterskap annethvert år - det siste i Skjåk i 1993. Også her dominerte Hodrs medlemmer stort både i antall deltakere og antall medaljer. Det første NM i langrenn foregikk på Bogstad i 1972. I moderne tid er øvelser for paraidrett innlagt i det ordinære NM-programmet på ski. Se resultater.
Andre nasjonale stevner
Konkurranseidretten for synshemmede blomstret på 1970- og 80-tallet. Det hadde som konsekvens at helsesportslag rundt om i Norge sto som arrangør av stevner for funksjonshemmede. De som ble hyppigst besøkt av Hodr med friidrett og svømming på programmet, var Sørlandstreffen i Kristiansand, Bergenslekene og stevner i Moss og Hamar. Ridderlekene fikk også god oppslutning de tre årene de eksisterte. I langrenn var Lørenskogrennet og Sundoddrennet de mest populære. Hodr sto også selv som arrangør, ikke bare klubbmesterskap i friidrett, svømming og langrenn, men også for stevner med deltakelse fra andre helsesportslag, bl.a. på Frogner stadion, på Idrettshøgskolen og på Lambertseterbanen og i Skuggenløypa på Bogstad i forbindelse med ski. Resultater fra NM og fra disse stevnene tjente som grunnlag for uttak til internasjonale mesterskap.
Da Oslo tandemklubb ble nedlagt, opprettet Hodr en tandemgruppe i 1984. Mange Hodr-medlemmer har vært med i Den store styrkeprøven Trondheim - Oslo og Ridderrittet, som de siste årene er flyttet til Skjeberg.
Mosjonsløp og turmarsjer
Mosjonsidretten kom for fullt til Norge på midten av 1970-tallet, og Hodr-medlemmer slengte seg tidlig på denne «bølgen». I 1985 var f.eks. 15 med i Sentrumsløpet, 14 med i Osloløpet på Ekeberg foruten i Norgesløpet på Lillestrøm og i Holmenkollen Rundt. Maratondistansen hadde også sine tilhengere. Det kan nevnes at Dagfinn Sæther pr. mai 2019 har fullført 121 maratonkonkurranser.
Etter hvert kom vi også med i turmarsjer, bl.a. Løvsprettmarsjen, arrangert av Oslo Blindes helsesportslag, og i turlangrenn som i Holmenkollmarsjen og Vidarløpet.