Invitasjon til dagstur langs Ljanselva

Ljanselva er ikke like godt kjent som Akerselva og Alnaelva, men den er veldig interessant for en dagstur elvelangs. Den er ca. 8 km fra Skullerud til Fiskevollbukta ved Bunnefjorden.

Hodr skjøter på 2,5 km: Fra Bogerud T-banestasjon, opp til Rustadsaga og Nøklevannsdammen.

Ljanselv-vassdraget er ett av få intakte elvesystemer i indre Oslofjord og har godt bevart sine opprinnelige omgivelser.

Terrenget er stort sett lettgått (skogs-/tur-/lokalvei), men med noen kuperte partier på sti. "Urskogen" i midtre del av turen kan være litt utfordrende (en liten km), spesielt når det er vått.

Det er mange muligheter for en stopp/rast: På Sagstua (3,5 km) kan vi få til en spise-stopp i den gamle sagmesterstua. Ned gjennom Liadalen finnes hvileplasser. Svaberg ved "endestasjonen" Fiskevollbukta- og det er flere.

Våre guider er Sverre Samuelsen, ihuga medlem av Ljanselvas venner og hans kone og "sjef" Anne Aubert.

For dem som vil lese om elva og vandringen på forhånd: Guide (24 sider): Elvelangs Ljanselva

Frammøte: Bogerud T-banestasjon kl 10:33.

Dit kommer du med linje 3, Mortensrud: Fra Majorstuen kl 10:10, Nationaltheateret kl 10:12, Jernbanetorget kl 10:15, ankomst Bogerud kl 10:33.

Alternativt: Egen transport/TT-drosje.

Hjemreise: Det går buss (83) hver halvtime fra Fiskevollbukta til Jernbanetorget: 09 og 39. (Pluss 80E til Bjørvika midt i mellom. Og det er kort vei til flere busstopp underveis.)

Påmelding:

Vi ber om påmelding så vi kan sørge for ledsagere til alle synshemmede, og for oversikt ved frammøte. Vær snill å oppgi ditt telefonnummer.

Frist: mandag 7. september, med e-post til Leif Halbo: leif.halbo@gmail.com

Det er ingen deltakeravgift.

Ta med gåstaver, mat og drikke.

Fottøy: Gode tursko/-støvler, ev. gummistøvler hvis regnvær.

Styret ønsker vel møtt til en hyggelig tur!

v/Leif Halbo
Tel.: 986 89 455