Hodrs historie lansert på trykk

Forsiden av boken med bilde av fjelltur med utsikt

Den trykte versjonen av Hodrs historie ble lansert på medlemsmøtet 14. november. Historien er en liten bok/hefte på 85 sider, med en mengde bilder.

Forsiden på "Hodrs historie" er vist på bildet.


Historien spenner vidt, og her er noen smakebiter.

Personer i robåt

Hod var en «firer innrigger» med rormann. Norske Studenters Roklub (NSR) var ansvarlig for drift og vedlikehold. Bildet viser båten med mannskap under trening på Bygdøy i 1968. Hod er, etter mer enn 50 år, fortsatt i god form og brukes av NSR.

Klubben Hodr fikk sitt navn etter robåten,som var oppkalt etter den blinde guden Hod. Lions, Blindeskolen på Huseby og STUI (statlig) hadde spleiset for å gi synshemmede mulighet for trening ved roing.


En løper med ledsager

Hodrs medlemmer plukket edle medaljer i Paralympics, handikap-VM og -EM. 24 gull ble det i Paralympics. Jørund Gåsemyr hadde verdensrekorden i maratonløp for blinde i mange år.

I bildet ser en Jørund Gåsemyr til venstre med ledsager til høyre, løper maraton i Paralympics i Athen 2004.


4 kvinner.

Hodr-medlemmene var - og er - aktive i Ridderrennet. Der har de møtt mye fint folk.

Bildet er fra Ridderrennet 1993. Dronning Sonja med tre Hodr-damer som hun har ledsaget i forskjellige ridderrenn: Fra venstre Aud Berntsen, dronningen, Anne Marthe Westgård og Randi Mathisen.


Det er lov å ha det gøy i Hodr. Bruskasseklatring var populært på Hurdalsenteret.

BruskasseklatringBruskassene ramlerBruskasseklatring

Lars Bjørndal var god i bruskasseklatring ved aktivitetshelgen i 2012. Men det var Lars' kone, Stine Morbech, som hadde rekorden med 21 bruskasser før hun datt ned!


Boken om Hoddrs historie ligger på hjemmesiden www.hodr.no under Historien om Hodr, og den blir tiljengelig som lydbok eller i punktskrift hos Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek www.nlb.no. Du kan kjøpe den: Ta kontakt med leif.halbo@gmail.com og få den tilsendt for kr 150. (Flere eksemplarer: kr 100 pr. stk.) Hva med en julegave til slekt/venner "som har alt" for å skryte av klubben din?

Kos deg med Hodrs historie!

Temamøte i Hodr idrettslag 14.11.2019

Torsdag 14. november hadde Hodr sitt årlige temamøte for medlemmer, ledsagere og instruktører. Denne kvelden hadde vi besøk av Håkon Gisholt, kjent både som styreleder i Ridderrennet og koordinator og leder for Team RP. Håkon viste en film som beskriver det unike samarbeidet mellom Tyrili-stiftelsen og RP-foreningen. Tyrili er et rehabiliteringssenter for tidligere narkomane. Prosjektet har det treffende navnet: Vinn-Vinn. Tyrili-beboere har vært ledsagere for synshemmede fjellvandrere på flere turer. Det arrangeres også andre samlinger gjennom året der Tyrili-beboere og medlemmer fra RP-foreningen møtes. Filmen viser bl.a. at 90 personer kommer seg helskinnet opp på toppen av Galdhøpiggen.

Filmen lar oss få ta del i et nært vennskap mellom Håkon og en ledsager fra Tyrili. Begge hadde en sterk historie å fortelle. Det var en lydhør forsamling fra Hodr som lot seg rive med.

Etter filmframvisningen, ble Håkon overrakt et gavekort fra en sportskjede. I tillegg fikk han Hodrs helt ferske bok om Hodrs historie gjennom 50 år og et kaffekrus med logo og årstall. Leif Halbo, som har vært sekretær for historiegruppa, sto for overrekkelsen av både bok og krus. Leif poengterte at "Håkon er den første som mottar disse helt nye produktene". Håkon ga uttrykk for at han satte pris på gavene.

De frammøtte fikk tilbud om å bestille både bøker og krus. Leif hadde med seg to store stabler. Det meste ble revet bort der og da.

Leif vil sende ut en ny annonse på e-postlista der det kan bestilles krus, bøker og refleksvester med Hodrs logo.

Hodr-styret er svært stolt over den flotte boka. Den har gode tekster og bilder av hendelser, Hodr-medlemmer og ledsagere gjennom 50 år. Boka kan bestilles i punktskrift fra Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek. I skrivende stund er det litt uvisst hvordan lydutgaven skal leses inn, syntetisk eller med en menneskelig stemme. Vi anbefaler også å lese om Hodrs lange og spennende historie på hjemmesida vår.

En stor takk til historiegruppa for et kjempegodt resultat. Det er blitt lagt ned utrolig mange arbeidstimer her. Andre bidragsytere er takket ved navn i boka.

Kari Brevik
leder