Hodrs historie lansert på trykk

Forsiden av boken med bilde av fjelltur med utsikt

Den trykte versjonen av Hodrs historie ble lansert på medlemsmøtet 14. november. Historien er en liten bok/hefte på 85 sider, med en mengde bilder.

Forsiden på "Hodrs historie" er vist på bildet.


Historien spenner vidt, og her er noen smakebiter.

Personer i robåt

Hod var en «firer innrigger» med rormann. Norske Studenters Roklub (NSR) var ansvarlig for drift og vedlikehold. Bildet viser båten med mannskap under trening på Bygdøy i 1968. Hod er, etter mer enn 50 år, fortsatt i god form og brukes av NSR.

Klubben Hodr fikk sitt navn etter robåten,som var oppkalt etter den blinde guden Hod. Lions, Blindeskolen på Huseby og STUI (statlig) hadde spleiset for å gi synshemmede mulighet for trening ved roing.


En løper med ledsager

Hodrs medlemmer plukket edle medaljer i Paralympics, handikap-VM og -EM. 24 gull ble det i Paralympics. Jørund Gåsemyr hadde verdensrekorden i maratonløp for blinde i mange år.

I bildet ser en Jørund Gåsemyr til venstre med ledsager til høyre, løper maraton i Paralympics i Athen 2004.


4 kvinner.

Hodr-medlemmene var - og er - aktive i Ridderrennet. Der har de møtt mye fint folk.

Bildet er fra Ridderrennet 1993. Dronning Sonja med tre Hodr-damer som hun har ledsaget i forskjellige ridderrenn: Fra venstre Aud Berntsen, dronningen, Anne Marthe Westgård og Randi Mathisen.


Det er lov å ha det gøy i Hodr. Bruskasseklatring var populært på Hurdalsenteret.

BruskasseklatringBruskassene ramlerBruskasseklatring

Lars Bjørndal var god i bruskasseklatring ved aktivitetshelgen i 2012. Men det var Lars' kone, Stine Morbech, som hadde rekorden med 21 bruskasser før hun datt ned!


Boken om Hoddrs historie ligger på hjemmesiden www.hodr.no under Historien om Hodr, og den blir tiljengelig som lydbok eller i punktskrift hos Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek www.nlb.no. Du kan kjøpe den: Ta kontakt med leif.halbo@gmail.com og få den tilsendt for kr 150. (Flere eksemplarer: kr 100 pr. stk.) Hva med en julegave til slekt/venner "som har alt" for å skryte av klubben din?

Kos deg med Hodrs historie!