Dagstur til Kobberhaughytta 15.10.23

Gruppebilde

Turdeltakerne med Kobberhaughytta i bakgrunnen. Foto: Ingalill Bartlett.

Søndag 15. oktober arrangerte Hodr IL en dagstur fra Sørkedalen til Kobberhaughytta. Syv synshemmede og fem ledsagere møtte opp på parkeringsplassen ved Sørkedalen skole, klare for tur. Solen tindret på en knallblå himmel og løvtrærne spraket i gult og oransje. Ved starten av turen delte vi oss opp i to grupper, der den ene gruppen tok grusveien opp, mens den andre gikk på skogssti.

Vi som gikk på sti fikk virkelig trimmet oss langs de mange bratte skråningene oppover. Det var herlig å få opp pulsen og bruke kroppen, og samtidig nyte naturen og kjenne luktene i skogen. Stien gikk over steiner og røtter og mellom greiner. Innimellom var jorden våt og gjørmete, og vi måtte gå på smale planker. Men med Tiril som stifinner samt gode ledsagere og pålitelige førerhunder kom alle seg helskinnet og glade opp til Kobberhaugeshytta.

Inne i den storslåtte hytta pustet vi ut, skravlet og koste oss med nystekte vafler, hjemmelaget tomatsuppe og andre godsaker.

På tilbaketuren tok vi alle skogsveien. En enkel og rolig spasertur nedover grusvei som først gikk gjennom skog, deretter mellom åkre og gårdsbruk. Folk delte seg opp i mindre klynger og pratet sammen under høstsolen.

Takk til Tiril som guidet oss. Til våren blir det nye eventyr!

Camilla Hansen


Trykk for å vise stort bilde

Tiril og Lars under en «trestammeportal» på stien oppover. Foto: Ingalill Bartlett.

Trykk for å vise stort bilde

Olav og Lars i front på turveien nedover igjen. Foto: Ingalill Bartlett.