Hei, medlemmer og ledsagere

Vedlagt finner dere annonse for årets fjellturer. Jeg limer også inn annonsen nederst i denne e-posten.

Koordinator for begge turene og turleder for hytte-til-hytteturen er Tiril Andersen.

Fjellturansvarlig er Jørund Gåsemyr.

 

Dere som skal gå hytte-til-hytteturen, kan i tillegg til fine turopplevelser, få med dere det historiske musikkspillet Elden. Se omtale under og som vedlegg.  

 

ANNONSE FJELLTURER 2019

 

Også i år arrangerer Hodr to fjellturer. Den ene blir fastboende på

Solheimstulen i Uvdal, øverst i Numedal.  Den andre fjellturen blir fra hytte til hytte i Sylane. 

Det er ikke alle transportkostnader og detaljer som er på plass ennå. Dermed kan det bli noen små justeringer i de angitte prisene. Mer detaljerte opplysninger kommer til de påmeldte etter hvert.

 

Påmeldingsfrist er søndag 28.04.19 for begge turene. Hvis det ikke blir fulltegnet, vil vi annonsere utover Hodrs medlemsliste.
Påmelding til Tiril Andersen på e-post tiril.andersen@broadpark.no,
tlf. 91 69 06 64.

Deltagerne på Sylane-turen må oppgi ved påmelding om de ønsker billetter til musikkspelet Elden, som det er muligheter for å oppleve på Røros mandag 29. juli. 

Foreløpig informasjon om turene er som følger:

 

FAST OPPHOLD PÅ SOLHEIMSTULEN TURISTHYTTE ONSDAG 31. JULI TIL SØNDAG 4. AUGUST

 

Solheimstulen Turisthytte ligger vakkert til på ca. 1000 moh ved foten av Hardangervidda Nasjonalpark, helt innerst i Jønndalen i Uvdal i Numedal. Den har tidligere vært privat drevet, men sommeren 2018 overtok DNT Drammen og Omegn driften av hytta.

Solheimstulen er en turisthytte der den gode, gamle hytteatmosfæren fremdeles sitter i veggene. Her finner du flust av minner fra fordums seterdrift. I dalen beiter sau og kyr, og hytta er omgitt av en stor, inngjerdet grasvoll.

Hytta har 40 senger. Rommene er av god standard, og med varmt og kaldt vann på rommene. Toalett, dusjer og badstue er plassert i gang og kjeller.

 

Onsdag: Tog Oslo – Geilo på morgenen. Buss/taxi til Solheimstulen.

Søndag: Buss/taxi til Geilo. Tog Geilo – Oslo på ettermiddagen.

 

Pris for fast opphold blir ca. kr. 3200- for deltagere og ca. kr. 2100- for ledsagere. 

 

 

FOTTUR I SYLAN FRA MANDAG 29. JULI TIL SØNDAG 4. AUGUST

 

Sylan er samlenavnet på fjellområdet mellom Trøndelag i Norge og Jämtland i Sverige. Det strekker seg nesten fra Østersund i øst til Trondheimsfjorden i vest, fra Meråker i nord til Haltdalen og Røros i sør. Sentralt ligger Sylmassivet med Storsylen på 1762 moh som høyeste topp.

Vi skal holde oss på den norske siden av riksgrensa, og turen blir uten de store høydeforskjellene. Alle hyttene tilhører Trondhjems Turistforening.

 

 

Mandag: Tog Oslo – Røros om morgenen. Overnatting LHL-klinikken Røros (sommerhotell). Det blir tid til tur i byen med omegn og/eller bruke treningsmulighetene på hotellet. Felles, enkel middag i byen. Om kvelden er det historiske musikkspelet Elden for de som ønsker å kjøpe billett til dette (se eget vedlegg). 

Tirsdag: Maksitaxi til Væktarstua hvor ukas fottur starter. Så 4-timerstur til Nedalshytta, 780 moh.

Onsdag: 6-timers til Storerikvollen, 770 moh.

Torsdag: 6-timers til Ramsjøhytta, selvbetjent, 750 moh.

Fredag: 5-timers til Schulzhytta, 580 moh.

Lørdag: 5-timers til Bleikåa, 300 moh. Maksitaxi til Selbusjøen hotell.

Søndag: Buss/maksitaxi til Trondheim, ca. 1 time. Tog til Oslo på ettermiddagen.

 

Pris for hytte-til-hyttetur blir ca. 5250,- for deltagere og 3500,- for ledsagere. De som vil ha billett til Elden, betaler et tillegg på ca. kr. 300.  Informasjon om eksakte priser kommer senere.

Alle gåtidene er DNTs oppsett og beregnet ut fra effektiv gange uten pauser. Vi må gjerne legge til litt, og vi skal kose oss med rast og mat underveis.

Vi håper at disse to turene vil bli et bra tilbud både for de som ønsker en lettere tur og for de som vil slite litt mer. Bilder og omtale av tidligere fjellturer kan du finne på www.hodr.no.

 

Musikkspillet Elden

 

Den dramatiske historiske hendelsen som musikkspillet Elden er basert på, foregikk for 300 år siden akkurat i det fjellområdet i Sylan hvor årets fottur går. Se mer info om handlingen nedenfor.

Vi håper mange har lyst til å bli med på dette. Billetten koster ca. kr 300,- pr. stk. ut fra hvor mange av oss som bestiller. Dette er ca. halv pris av full pris, men er avhengig av at synshemmede bestillere har med ledsagerbevis. Bestillingsfristen er den samme som for påmeldingsfristen til selve turen.

Elden er et norsk, historisk musikkspill skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug som settes opp i spektakulære omgivelser midt i verdensarven Røros.

Slegghaugene danner en majestetisk scene for dramatikken som utspiller seg i kveldstimene i månedsskiftet juli/august. Elden tar oss med tilbake til 1718–1719 da 10 000 svenske soldater med general Carl Gustaf Armfeldt gikk mot Trondheim for å ta over Norge, etter ordre fra Karl XII. Under ledelse av general De la Barre ble hundretalls av soldatene sendt til Røros – hvor store deler av handlingen utspiller seg. Da Karl XII ble skutt, startet de svenske soldatenes tilbaketog til Sverige. Dødsmarsjen – hvor 4 000 soldater frøs i hjel på vei over grensefjella mot Sverige – er en sentral del av musikkspillet Elden.

Elden er et av de mektigste og mest publikumskjære utespillene vi har i Norge, og har de siste årene gått for fulle tribuner hver kveld.

Regi: Catrine Telle
Musikalsk ledelse: Skjalg Mikalsen Raaen